Rikke stressramt fra SFO


Rikke stressramt fra SFORikke er sygemeldt fra sit job som pædagogisk assistant i en SFO. Hun har været på samme arbejdsplads i 13 år, og elsker sit job og sine kollegaer. Det er tydeligt, at hun ikke kan vende tilbage til det job, alene snakken om det udløser angst. Samtidig er Rikke eneforsørger for sin søn, så økonomien fylder rigtig meget.


Hvad gjorde vi anderledes !


1 Det starter med økonomien. Rikke har faktisk rigtig godt styr på sine ting. Hun møder velforberedt op, med budget i excel ark. Jeg er imponeret. På det første møde gennemgår vi det budget hun har lavet. Samtidig kigger vi på hvad der kan gøres anderledes, så hun måske kan tage en uddannelse eller starte forfra på en ny karriere. Det vigtige her er, at blive bevidst om at der er andre muligheder. Hun skal ikke tilbage til et job der gør hende syg.


2. Rikke kommer i Ressourcehuset, mest fordi hun synes der er hyggeligt. Det bliver fast at hun kommer onsdag 9.00-11.00. Det handler mest om at have nogle at snakke med. At komme ud af ensomheden, ikke at Rikke ikke har mange venner og familie, de har bare ikke været i hendes situation. I løbet af disse samtaler, bliver det tydeligt at Rikke har nogle stærke struktur og logiske kompetencer. Hun har samtidig økonomisk flair. Så på trods af Rikke aldrig har arbejdet med økonomi, går vi med en tanke om regnskabsassistent.


3. Hun er faktisk supersej, og i samarbeje med Solrød Kommune, og med en frigørelse fra hendes tidligere arbejdsplads, lykkes det at få Rikke igang med et 2 måneders grundkursus hos Regnskabsskolen. På 3 måneder går vi fra en beslutning om regnskabsassistent, til et 2 måneders kursus, til at Rikke star med 2 jobtilbud. Hun vælger en fuldtidstilling som regnskabassistent hos Abacus i valby. Jeg har lige talt med hende og hendes nye arbejdsgiver. Hun får super meget ros, og er mega glad for sin arbejdsdag. 


    Tillykke Rikke !